אם אתם חולמים להיות עורכי דין ואם אתם רואים את העתיד שלכם בעולם החוק בארץ או בעולם, חשוב מאוד שתדעו כי רישיון לעריכת דין אכן מהווה את משאת נפשם של לא מעט אנשים בין היתר כי מדובר על תחום מרתק ומעניין, אך גם תחום תעסוקה שמפרנס את העוסקים בו בכבוד. מאז ומתמיד עריכת דין נחשבה למקצוע יוקרתי שטומן בו אפשרויות קידום רבות. לכן, אם אתם תוהים מה עליכם ללמוד בכדי לעסוק בתחום זה, כדאי שתקראו את המאמר הבא.
מה צריך בכדי להיות עורך דין?
חשוב מאוד לדעת כי מקצוע עריכת הדין דורש יכולת לימוד טובה, מחשבה חדה וחריפה, זיכרון טוב לחוקים השונים וגם תחכום. מעבר לכך נדרשות יכולות ביטוי מרשימות בעברית ולא פעם גם באנגלית וכן קליטה מהירה שתאפשר ללמוד בכל פעם מקרים חדשים. המסלול של לימודי משפטים בחול דורש מעבר ללמידה עצמה הנפרשת על פני כמה שנות לימוד, גם עמידה בבחינות הסמכה חיצונית והשלמת התמחות. לכן, מי שמחליט לפנות למסלול המדובר חייב להיות בעל יכולת עמידה בלחצים הן מקצועיים והן בינאישיים שכן, ידוע כי המקצוע המדובר מתאפיין בתחרותיות רבה ולא פעם קשה להשיג התמחות במשרדים היוקרתיים, בפרט כאשר יש עודף של עורכי דין במשק הישראל וגם בעולם כולו.
עורך דין אשר עוסק בעבודת ייצוג בבית המשפט חייב להיות בטוח בדבריו ותקיף, לא פעם הוא נדרש להקצין בכדי לשכנע ועל כן, מעבר ללימודים עצמם, חשוב מאוד שיהיו לכם את התכונות המתאימות לתפקיד.
עליכם לזכור כי מדובר על עבודה הכרוכה גם בניירת רבה מאחורי הקלעים הדורשת סבלנות לאותיות הקטנות, יעילות, יסודיות ועמידה בלוחות זמנים.
מהם תחומי ונושאי הלימוד של לימודי משפטים בחול ובארץ?
המקצוע המדובר נוגע בכל תחומי החיים ועל כן מדובר על לימודים מגוונים, מקיפים ומעניינים. בלימודי משפטים לתואר ראשון רוכשים ידע בנושאים הבאים: משפט מסחרי אשר עוסק בכלכלה, בתעשייה ובמשק כאשר הוא כולל נושאים רבים אשר קשורים בהתקשרויות בין ובתוך חברות, חוזים תאגידיים, מיזוגים, שותפויות וכינוס נכסים.
תחום נוסף הוא המשפט הפלילי אשר עוסק בענישה בכל מקרה שבו נעשות עבירות על החוק. בהליך משפט פלילי עורך הדין המייצג את התביעה נקראה קטגור וזה שממונה על ההגנה קרוי סנגור.
תחום נוסף הוא המשפט האזרחי, מדובר על תחום המסדיר את מערכת היחסים שבין אנשים פרטיים שונים.
מעבר לכך ניתן למצוא את המשפט הבין לאומי כאשר עורך דין בינלאומי יעסוק בסוגיות גלובליות במשפט הפומבי בתחום שבו יוסדרו היחסים המשפטיים בין מדינות ומשפט פרטי אשר יתייחס לדינים שבין אנשים או גופים ממדינות שונות.
מעבר לכך ניתן למצוא נושאים נוספים בלימודי משפטים לרבות משפט חוקתי, יישוב סכסוכים, זכויות אדם, משפט ותרבות, מימון מגדר, שיווק, אסטרטגיה, דיפלטומיה, טכנולוגיות מידע, טרור וביטחון, מנהל ומדיניות, יישוב סכסוכים בינלאומיים ועוד.
מהם התנאים לקבלת רישיון לעסוק בעריכת דין בישראל?
בכדי לקבל את הרישיון לעסוק בתחום יש לרכוש השכלה משפטית במוסד להשכלה גבוהה, לסיים שנת התמחות באחד ממשרדי עורכי הדין ולעבור מבחנים חיצוניים מטעם לשכת עורכי הדין. ניתן למצוא כיום לא מעט מוסדות לימוד אקדמאיים, אוניברסיטאות או מכללות המציעות לימודי משפטים, כאשר בכל מוסד לימודים הדרישות שונות ועל כן, חשוב מאוד שכל אדם שמעוניין ללמוד את התחום יבחר את המקום הנכון ביותר עבורו לצורך למידה. ניתן ללמוד לימודי יום או ערב את התחום.