לימודי מתיחת פנים

אם אתם שוקלים לצאת לחו״ל למסע אקדמי ארוך שבו תתמחו בתחום הרפואה הפלסטית, חשוב שתהיו מודעים לכך שהליכים קוסמטיים כמו ניתוחי אף או שאיבות שומן הם אמנם חלק מעולם הרפואה הפלסטית, אבל הם רק היבט חשוב אחד בעבודתם של המנתחים הפלסטיים, ולא המוקד היחידי.

מנתחים פלסטיים עוסקים לא רק בניתוחי מתיחת פנים או הגדלת חזה, הם גם מתקנים מומים מולדים שונים, כמו חיך שסוע, ומבצעים ניתוחים משקמים. לאלה מכם שרוצים להתמחות ברפואה פלסטית בחו״ל, הנה כמה דברים שאתם צריכים לדעת.

על התמחות בכירורגיה

אלה שרוצים להתקבל להתמחות ברפואה פלסטית, צריכים להיות בעלי ציון במבחן TOEFL בנוסף תואר דוקטור, MD ותואר ראשון (לרוב בתחומים קשורים, כמו ביולוגיה). לימודים אלה מסתכמים בכ-8 שנות לימוד.
הרופאים שיתקבלו להתמחות ברפואה פלסטית הם אלה שהשיגו את הציונים הטובים ביותר בבית הספר לרפואה.
ולאחר שהתקבלו עומדות בפניהם מספר שנות הכשרה והתמחות נוספות: התמחות בכירורגיה כללית והתמחות בכירורגיה פלסטית.

על שלבי התמחויות

בתי החולים בארץ נמצאים בקשרים עם מרכזי רפואה מובילים באירופה ובארה״ב, המסייעים לכל מתמחה המעוניין להתמקצע, לצאת להתמחויות ולחזור כמקצוענים שמסוגלים להשתלב בבתי החולים כמומחים עצמאיים.

  • התמחות-על (Fellowship)

התמחות בכירורגיה כללית בעולם הטכנולוגי של ימינו כבר לא מספיקה כדי לתת מענה לתחומים ספציפיים כמו כירורגיה אנדוקרינית, כירורגיה קולורקטלית, כירורגיה לפרוסקופית או כירורגיה פלסטית. כדי להפוך למומחים בתחום הכירורגי הספציפי שבחרתם, קחו בחשבון שהתמחות Fellowship יכולה להתמשך שנה או שנתיים, תלוי בתחום שבחרתם.

  • התמחות Chief Resident

התמחות Resident מאפשרת למתמחה לתפקד כמי שאחראי על כל הנעשה במחלקה ולעצב סופית את אישיותו כמנתח. במהלך ההתמחות רוכש לעצמו המתמחה את הביטחון העצמי הנדרש להכשירו לקראת התנהלות עצמאית בכירורגיה. במהלך ההתמחות, המתמחה מסייע למתמחים צעירים לבצע ניתוחים פשוטים, ובמקביל מתחיל לבצע כונניות ולקחת חלק בביצוע ניתוחים מורכבים בהנחיה של רופא בכיר.
לאחר סיום התמחויות ה-Fellowship וה-Resident, תהיו מוכנים להתחיל לבצע ניתוחים פלסטיים. עמידה בדרישות הכוללות הכשרות נוספות תאפשר לכם לקבל את אישורה של מועצת המנהלים של ה- The American Board of Plastic Surgery.

הליך הקבלה למסלול התמחות בארה״ב

ארה״ב מציעה לרופאים בינלאומיים להתמחות בתחומים שונים, כולל ברפואה פלסטית. מתמחים בינלאומיים – IMG (International Medical Graduates), הבוחרים להתמחות בארה״ב נהנים בדרך כלל מפקולטה מנוסה מאוד המציעה מגוון תוכניות הכוללות עשרות התמחויות ותת-התמחויות, מטכנולוגיה מתקדמת ומבתי חולים מודרניים המצוידים במיטב המכשור העדכני ביותר.
הגוף המתאם בין הרופאים לבין ההתמחויות בארה״ב הוא ה-NRMP (The National Resident Matching Program). זוהי עמותה שהוקמה ב-1952 לבקשת סטודנטים לרפואה כדי לספק אמצעי להתאמת ההעדפות של מועמדים להתמחויות בארה״ב באמצעות מנגנון מסודר והגון.

הליך הקבלה להתמחות בארה״ב כולל מספר שלבים:

קודם כל, כדאי לגלוש באתר www.ecfmg.org המאפשר לכם לקבל מידע מפורט על השלבים הנדרשים לצורך השלמת תהליך הקבלה להתמחות.
הליך הקבלה מתחיל בבקשה למבחן USMLE (The United States Medical Licensing Examination) / ל-ECFMG (The Educational Commission for Foreign Medical Graduates).
מבחן USMLE כולל 3 חלקים: חלק אחד בוחן ידע כללי במדעי הרפואה; השני מתמקד בידע קליני ובוחן את היכולות של המתמחה להשתמש בידע זה כדי לטפל בחולה; והשלישי מתמקד בהערכת כישורים קליניים ובודק את הכישורים הדיאגנוסטיים ואת מיומנויות התקשורת של המתמחה מול המטופל. את החלק הראשון והשני במבחן ניתן לעשות בארץ, והשלישי בארה״ב. שימו לב ששלושת חלקי המבחן צריכים להתבצע בתוך 7 שנים ממועד המבחן הראשון, כדי שהתוצאות לא יתיישנו.
תוכנית ההסמכה של ה-ECFMG מאשרת אם הרופא המבקש יכול להתקבל ללימודי המשך בארה״ב.